SHELL KAGYLÓ TÖLTVE
sponsored links
Ma korán keltem, hogy a meleget megelõzzem fõzéskor. Minden ablakot kitártam és a hajnali friss levegõben kezdtem el a fõzést. Olasz tésztát választottam, mert ez hamar elkészült és nem kellett órákig a konyhában feleslegesen melegítenem, az amúgy is átforrósodott falakat. Mire a tészta megfõtt, addigra a ragu is szinte elkészült. Már csak a sajtot kell majd lereszelni a tálaláshoz. Szeretem ezt a hatalmas kagyló- tésztát, mert olyan jó beleharapni, fõleg ha "all dente" fõzzük meg. A bársonyos szósszal nyakon öntve pedig, már kész ízorgia. Most Bolognai ragut fõztem, azt is kicsit pikánsabban.
Hozzávalók: 1 nagy csomag shell kagyló tészta, 1/2 kg darált sertés hús, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg apróra vágott bacon szalonna, 1-1 paprika és paradicsom, 2 sárgarépa, 20 dkg sampion gomba, 1 evõkanál ...