Shakshuka
sponsored links
A Közel-kelet lecsójának is szokás nevezni ezt az ételt és én éppen emiatt nagyon sokáig csak szemeztem vele, de nem kóstoltam meg. A lecsót ugyanis nem szeretem, és õszintén szólva csak nem régiben mélyedtem el a receptben, akkor tudatosodott bennem, hogy ez ugyan nem lecsó. Fûszeres paradicsomszószban sütött tojás, ami azóta igen nagy kedvenc lett. Évszaktól függetlenül készíthetõ, télen konzerv hámozott paradicsomból, nyáron pedig frissbõl.
Rengeteg változata lehet, láttam már gombával, cukkinivel, padlizsánnal készítve.
A hagyományos fûszerkeverékét a zahtart itt nem lehet sehol sem fellelni, legalábbis nekem nem sikerült. David Lebovitz shakshuka fûszerezése viszont nagyon bejön, így tõle származik az alap, épp csak kicsit tértem el.
Két személyre készítettem.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
- 3/4 kg paradicsom
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só
- bors
- fél tk. kömény ...