shakshuka

2013-01-07

sponsored links


a város tele k nagy reduction feliratokkal, meg még k nagyobb % jelekkel. tegnap délután átszkeneltem a kínálatot.
eredmény:
25 perc alatt rájöttem, hogy mégse érdekel ez engem annyira, hogy még több idõt fordítsak rá.
igen nagy örömmel nyugtáztam, hogy a dunnes szupersztor csodálatos karácsonyi tányérkáit elhordta a nép még árcsökkenés elõtt - rendkívül boldoggá tett a tudat, hogy végre nem spúrkodtam és idõben léptem adtam ki irreálisan sok eurót 2 tányérért.
újra van gyönyörûszép (és üveg) cupolóm (mondjuk, ez pont nem volt leárazva).
(a kalácsról már történt megemlékezés, ugye, tovább nem is firtatom a miérteket.)
és ma úgy ébredtem, hogy akármi áron, de valami ehetõt csinálok csóri házastársamnak. shakshuka* lett, hamar is, meg nagyon elrontani se lehet. betömte. kétszer is azt mondta, hogy jó. (bár ha az elõzõ napok felhozatalát nézem, valószínûleg így reagált volna le egy vajas kenyeret is.)

*csípõs, római köményes paradicsomszósz buggyantott tojással, gyakran valami sós sajttal - tipikus reggeli étel Tunéziában, Marokkóban, Líbiában és Algériában. pitával adják, hogy legyen mivel mártogatni.

1 fej hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 friss csili (én most fresnot, ami csak moderáltan csíp, de amúgy ízlés szerint: a lényeg: csípjen) ...

Folytats a blogon ... www.eztettem.hu/2013/01/shakshuka.html

sponsored links

Keres?s