Shakshuka
sponsored links
Egy olyan recepttel jelentkeznék ma, amit már régóta el szerettem volna készíteni, de valahogy eddig kimaradt az életembõl. Viszont az utóbbi idõkben két kedvenc bloggeremnél is láttam, és egybõl arcon vágott a csordaszellem, ezért nekem is muszáj volt elkészítenem. Nem is akartam írni róla, de a fotók elég klasszak lettek, úgyhogy gondoltam, álljon itt az én blogomon is ez a recept. A fentebb említett két blogger Zizi és Angéla shakshuka verziói a nevükre kattintva elérhetõvé válik. Mondjuk szégyenszemre csak most olvastam el õket, mert idáig csak a fotókat néztem meg, viszont a gerince mind a három változatnak a paradicsomos alap és a tojás. Aztán nyilván mindenki az egyedi igényeinek megfelelõen úgy üti fel az egészet, ahogy azt akarja és így tettem én is.
Míg el nem felejtem: szerintem ez az étel tökéletes kiegészítõje egy masszív italozást követõ éjszakának, bár tudom, ilyenkor arra kell törekedni, hogy minél könnyebb feladat elé állítsuk a szervezetünk, de én akkor is teljes mértékben ajánlom ezt "másnaposság ellen".
Míg el nem felejtem: szerintem ez az étel tökéletes kiegészítõje egy masszív italozást követõ éjszakának, bár tudom, ilyenkor arra kell törekedni, hogy minél könnyebb feladat elé állítsuk a szervezetünk, de én akkor is teljes mértékben ajánlom ezt "másnaposság ellen".
Hozzávalók:
1 doboz paradicsom
1-2 db friss paradicsom
3 db tojás
2ek szárított paradicsom (elhagyható)
1 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1ek fûszerpaprika
1tk zúzott római kömény
1tk darált erõs paprika vagy cayenne bors (elhagyható)
1tk zaatar fûszerkeverék ...
1 doboz paradicsom
1-2 db friss paradicsom
3 db tojás
2ek szárított paradicsom (elhagyható)
1 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1ek fûszerpaprika
1tk zúzott római kömény
1tk darált erõs paprika vagy cayenne bors (elhagyható)
1tk zaatar fûszerkeverék ...