Shakshuka, a paradicsomban sült tojás
sponsored links
Shakshuka, shakshuka. Jó kis nyelvtörõ, tulajdonképpen megjegyezhetetlen név. Elõször a Hummus Bar háza táján volt szerencsém hozzája. Hamar szerelembe estünk és egyszerûen úgy rendeltem, hogy azt a paradicsomos tojást kérem. Õk persze ehhez is adtak hummuszt - csicseriborsókrémet - amit én itthon hanyagoltam.
Így tettem szert egy egyszerû, univerzális ételre: bármilyen étkezésre jól jöhet. Lehet fõétel, reggeli vagy vacsora is. Meleg is, tojásos is, laktató is, meg jó fûszeres. Már-már böjtösnek is kikiáltható a közelgõ böjtre való tekintettel.
Az utolsó lendületet Zizi adta meg az elkészítéshez, amikor rájöttem, hogy ez a "hipi-hopi megvan" kategória*.
Hozzávalók 2 személyre: 0,5 liter passzírozott paradicsom (passata felirattal fut a boltokban, tetra dobozban vagy konzervben), 1 vöröshagyma, 3-4 gerezd hagyma, 1 kanál olaj, 1 chili, 1 kanál arab ...