Sertésérmék rebarbara chutney-val
sponsored links
Megint újdonság érkezett a konyhába, a rebarbara. Még nem volt szerencsénk egymáshoz, ezért kellõen készültem az elsõ találkozásra, magamban vagy tucatszor átgondoltam a belõle készíthetõ, általam valamennyire ismert fogásokat.
Egy dologban voltam biztos, hogy nem fogok belõle édességet, tésztás desszertet készíteni, hiszen ezek a változatok már épp eléggé ismertek, sokak által felfedezettek. A rebarbara nálunk még mindig újdonságnak tekinthetõ, más nemzetek konyhájában megszokott idényzöldség. Nem tudni mikor került elõször hozzánk, de Oroszországban és Ázsiában több ezer éve ismerik, azonban egészen az 1800-as évekig csak, mint gyógynövényt alkalmazták. Levelének felhasználása nem javasolt, viszont a szár annál mesésebb lehet. Évtizedek óta népszerû Amerikában, ahol a rebarbara pite egész generációk megkerülhetetlen édessége. Többféle típusa létezik, vannak egészen piros, halványabb rózsaszín, vagy egyszerûen zöld változatai. Illata és íze igen jellegzetes, számomra a savanykás alma, a lime és a petrezselyem hármasaként írható le a legkönnyebben.
Hozzávalók 2 fõre:
6 szelet sertéskaraj,
1 vastagabb, kb. 50 centis rebarbara ...