Sertéstarja rizibizivel
sponsored links
Sertéstarja, sózott szalonna, rizibizi, szilva befõtt............
Nem tehetek róla, de szalonna imádó vagyok, s nem is mondok le róla soha! :) Amilyen ételbe csak bele lehet tenni, abba bele is teszem. Most kivételesen nem füstölt, hanem fehér sózott szalonna kerüt a húsok tetejére.
Ella kuktámat most csak a rizs fõzéséhez használtam, a húsokat sütõzacskóban, alacsony hõfokon sütöttem.
Hozzávalók:
4 szelet tarja
1 fej lilahagyma
1 fej fokhagyma
só
bors
4 szelet sózott fehér szalonna
Elkészítés:
A tarjaszeletek mindkét oldalát enyhén besóztam, friss borsot õröltem a tetejére. Egy sütõzacskóba raktam a hússzeleteket. Tetejüket beborítottam szeletekre vágott lilahagymával és gerezdekre szedett fokhagymával, majd legvégül a bevagdosott szalonnák kerültek a húsokra. 180 fokra elõmelegített sütõben 150 fokon 35 percig sütöttem.
Ella kuktában készült a rizibizi
Az edény aljába raktam egy kevés (olvasztva 2 kanál) mangalica zsírt, rá az egy adagoló pohár rizst, csipet sót és 2 dl vizet. A rizs tetejére szórtam a tetszés szerinti mennyiségû fagyasztott zöldborsót. Hagytam, hogy a kukta szelep magától leengedjen, így még a gõzben (5 percig) puhult a rizs.
Rizsprogramon készült el 12 perc alatt.
Tavaly elrakott nagyon finom szilvabefõttel fogyasztottuk.