Sertéssült teriyaki szószos babcsírával és zöldborsós rizzsel
sponsored links
Szeretem a keleti ízeket, különösen a teriyaki szószét. Most kivételesen nem a húshoz adtam, hanem a köretet szerettem volna megbolondítani vele. S hogy Ázsia ízeit ne csak a szósszal idézzem meg, babcsíra is került az étlapra, a húsválasztás miatt pedig egy picit magyaros is lett a menü.
Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 20 dkg teavaj
- 20 dkg babcsíra
- 0.5 kg rizs
- 20 dkg zöld borsó
- 2 fej fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- 1 dl teriyaki wok szósz
- só és bors
A disznóhúst egy nappal a sütés elõtt felszeleteltem és befûszereztem szétnyomott fokhagymával valamint 1 evõkanál õrölt borssal és sóval. Egy estét szunnyadni hagytam a hûtõben majd másnap ízektõl ittasan egy serpenyõben 10 dkg olvasztott teavajon, közepes lángon jól átsütöttem és tányéron, alufóliával lefedve félretettem amíg a köret készült.
A köretek közül elõször a rizst tettem fel fõni, s míg közepes hõmérsékleten fedõ alatt puhult, addig egy serpenyõben szintén 10 dkg olvasztott vajon megdinszteltem a karikákra vágott hagymát. Ezután kimertem és a hátramaradt vajon pár perc alatt, magas hõmérsékleten megpirítottam babcsírát, majd visszavettem a lángot és hozzáöntöttem a teriyaki szószt, valamint belekevertem a hagymát is. Még 5-10 percet közepes lángon, fedõ alatt rotyogtattam. Ezalatt a rizs is félpuhára fõtt és hozzáadtam a zöldborsót, aztán 5-10 perc alatt alacsony lángon készre fõztem.
Alig fél óra alatt elkészültem mindennel és nem volt más hátra csak az ízek élvezete. Jó étvágyat kíván Apátok!