Sertéssült fûszeres borral
sponsored links
Az alábbi recept kiváló vendégváró, a közeledõ Pünkösd alkalmából is ki lehet próbálni. A fûszerezése nagyon jó, mindenki szeretni fogja.
Sertéssült fûszeres borral
Hozzávalók 4-6 személyre: 80 dkg sertéskaraj, 1 1/2 teáskanál õrölt koriander, 1 teáskanál köménymag, mozsárban õrölve vagy törve, 1 nagy megtisztított és sóval együtt összetört cikk fokhagyma, frissen õrölt fekete bors, só, 1,5 dl vörösbor, 2 dl húsalaplé.
Elkészítése: A fûszereket összekeverjük, a fokhagymát és az õrölt fûszereket a borhoz szórjuk, és megkenjük a keverékkel a húst. A húst egy tálba rakjuk, a maradék boros keveréket ráöntjük a húsra, és alufóliával lefedjük. Elõmelegített 200 fokos sütõben tíz percig sütjük, ezután csökkentjük a sütõ hõmérsékletét 180 fokra, majd további 30 percig sütjük. Ráöntjük a húsalaplevet, levesszük a fóliát és készre sütjük a húst. Krumplipürével tálaljuk.