Sertésszûz muskotályos borecetes - pirított gombás zöldségekkel, újkrumplival

2011-05-27

sponsored links

Amikor megkaptam a Tokaji Borecet Manufaktúra csomagját, örömmel fedeztem fel a muskotályos borból készült ecetet. Mint közismert, a muskotályos borok ételekkel történõ párosítása nem triviális, de nem is lehetetlen feladat. Az egyik kézenfekvõ megoldást általában a gombák adják, különösen a rókagomba passzol jól hozzá, de egyrészt még szezonja sincs, másrészt az ecetben sokat szelídülnek a muskotályos ízek, ezért kipróbáltam az egyszerû, termesztett barna csiperkével - az eredmény nem okozott csalódást. És még egy apró megjegyzés az alapanyaggal kapcsolatban: direkt három darab kb. egyforma méretû sertésszüzet vettem. Azonos körülmények között készítve kettõ rozé és puhára készült, egy kellemetlenül rágós lett. Micsoda szórás van hús minõségében, ez elfogadhatatlan!

Hozzávalók (4 adag, fõétel)
- 2 db, egyenként kb. 350 grammos sertésszûz
- olívaolaj, só, bors
- 350 g apró barna csiperkegomba
- 14-15 apró, zsenge gyöngyhagyma
- 4 kisebb sárgarépa...


Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2011/05/27/sertesszuz_...

sponsored links

Keres?s