Sertésszûz fokhagymával és borral

2017-05-13

sponsored links

Tegnap nem tudtam eldönteni, hogy mit készítsen a sertészûzbõl, mert két recept is nagyon tetszett, most következik a második. Az eredeti recept itt található, más köret van hozzá, mi az elsõ recepthez használt köretet ettük.

Felszeletelünk egy szûzpecsenyét érmékre, megfûszerezzük sóval és borssal, majd 2 evõkanál olíva olajon és 2 evõkanál vajon lepirítunk
Kiszedjük a zsiradékból és belelökünk 18 gerezd fokhagymát, aranysárágra pirítjuk.
Öntünk bele 1fél csésze vörösbort, majd visszaredukáljuk. Utána mehet bele  fél csésze húslevesalaplé, és a lepirított szûzérmék 1 babérlevéllel. Hagyjuk fõni 15 percig.
Kiszedjük a húst, a maradékhoz a serpenyõben adunk még egy evõkanál vajat valamint egy evõkanál balzsamecetet, összefõzzük és a húsra locsoljuk.


Folytats a blogon ... jucyblog.blogspot.com/2017/05/sertess...

sponsored links

Keres?s