Sertésszûz camambert típusú sajttal és vörösáfonyával töltve
sponsored links
Hozzávalók:
sertésszûz
camambert típusú sajt (nekem Hermelín volt)
vörösáfonyakompót (Lidl-s)
baconszalonna
só, frissen õrölt bors
friss vagy szárított kakukkfû
kevés olaj
A sertésszüzet megmostam, szárazra töröltem. Éles késsel vékony lappá vágtam. Mindkét oldaláról sóztam, borsoztam, megszórtam kakukkfûvel. Rátettem a sajtból vágott csíkokat, arra pedig áfonyakompótot. Óvatosan feltekertem. Baconszalonnával körbetekertem, konyhai cérnával bekötöztem. Teflonserpenyõben nagyon kevés felhevített olajon minden oldalukon hirtelen megpirítottam.Utána átraktam egy tepsibe. Egy-két evõkanál vizet öntöttem alája, majd betettem az elõmelegített sütõbe (180 fok) és kb. 25-30 percig hagyatam , míg szép pirosra nem sült (néha meglocsoltam a levével. Amikor elkészült, a visszamaradt levet botmixerrel simára mixeltem (a kifolyt sajttól kellemes ízû szaftot kaptam).
Én köretként zsemlemorzsás sült krumplit (a meghámozott krumplit negyedekbe vágtam, és forrásban levõ sós vízbe tettem, újraforrástól 5 percet fõztem, leszûrtem, kevés olajjal összekevertem, sóztam, megszórtam füstölt pirospaprikával megszórtam, összeforgattam, majd hozzáadtam pár evõkanál zsemlemorzsát, azzal is összeforgattam, sütõpapíros tepsiben szétterítettem, és sütõben szép pirosra sütöttem) készítettem hozzá és mandarinos-gránátalmás rukkolasalátát.
Volt aki szafttal kérte, volt aki anélkül.