Sertéspörkölt tarhonyával kovászos uborkával
sponsored links
Sertéspörkölt tarhonyával kovászos uborkával
Ezúttal nem cifráztam, egy sima pörkölt készült tarhonyával.
Hozzávalók :
- 30 dkg sertés-
comb - 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes csípõs paprika
- 2 db chili paprika
- só
- õrölt piros paprika
- õrölt fekete bors
- õrölt kömény
- 2 ek sertészsír
- 1 bögre tarhonya
- 2 db chili tálaláshoz
- kovászos uborka
- csípõs hegyes paprika díszítésnek
Elkészítés:
A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.
Egy serpenyõben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát és a fokhagymát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, kevés köménymaggal, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét öntök rá vizet.
Közben a tarhonyát zsíron megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfõzöm.
Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, a közepére halmozok pörköltet. Rakok rá chilit, vágok rá hegyes paprikát, s teszek a tányérra kovászos uborkát.