Sertéspörkölt karfiolrózsákkal... karcsúsítás élvezettel, szelektíven!
sponsored links
Ez az étel hûen tükrözi, hogy mindössze leleményesség kérdése, hogy úgy étkezzünk szelektíven, hogy ne csak a csirkemell-saláta kombináció, hanem a hagyományos ételeink is elõforduljanak benne.
Az ötlet nem sajátom, hanem Édesanyámtól koppintottam, ugyanis mi gyermekkoromban gyakran ettünk paprikás csirkét vele párolt karfiolrózsákkal körítve. Karfiolos csirkének hívtuk. A paprikás csirkéhez egy paraszthajszállal jobban passzol a vele párolt karfiolrózsa, de mondhatom, hogy sertéspörkölttel is fejedelmi.
Ha lett volna itthon tejföl, akkor azzal is nyakon öntöttem volna, de most ezt készlet hiányában kihagytam.
A sertéspörköltet érdemes komótosan elkészíteni, úgy, mint ebben a bejegyzésemben leírtam:
Komótosan készült fokhagymás-köményes sertéspörkölt
Ettõl még komótosabban is készülhet, ha egészen kicsi lángon, akár 4-5 órán át pötyögtetjük a pörköltet. Így fantasztikusan omlós lesz a hús a pörköltben, valamint nagyságrendekkel jobb ízû is lesz. Most úgy 3,5 órán át készült, amit az alap ...