Sertéspörkölt gnocchival és sütõtökkel

2018-01-13

sponsored links

Sertéspörkölt gnocchival és sütõtökkel


Azt is írhattam volna, hogy Pörkölt nokedlival. De a gnocchi - bár alapanyagra megegyezik a nokedlival -  még sem teljesen ugyanaz. Más a formája, s nem szaggatják a forrásban lévõ vízbe, hanem hosszú rudakat sodornak, késsel darabolják, s azt fõzik meg. Az igényesebbek egy külön recés falapon, vagy villával mintázzák, s a megfõtt gnocchit még olívaolajon, vagy vajon még meg is pirítják. Én ezt többnyire elhagyom.

Hozzávalók a pörkölthöz:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • õrölt feketebors
  • õrölt pirospaprika
  • õrölt kömény
  • 2 ek zsír
  • 2 db chili a tálaláshoz
Hozzávalók a sült sütõtökhöz:
  • 1 vastag szelet sütõtök
  • õrölt fekete bors
Hozzávalók a gnocchihoz :
  • 4 db krumpli
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:


A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.

Egy serpenyõben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst,s addig keverem, míg a hús kifehéredik, fûszerezem borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom,felöntöm vízzel, s lassú tûzön fõzöm. Mikor félig puha, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, készre fõzöm.

Míg a hús fõ, megsütöm a sütõtököt, elkészítem a gnocchit. A krumplit héjában megfõzöm. Megpucolom, összetöröm. Összekeverem a liszttel és a tojással. Kicsit meggyúrom, hosszú nudlikat formázok, késsel feldarabolom, forró vízben kifõzöm. Sózom, borsozom.

Tálaláskor szedek a tányérra pörköltet, néhány darab sütõtököt, mellé gnocchit, teszek rá egy chilit. Díszítem kaporral és snidlinggel.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2018/01/sert...

sponsored links

Keres?s