Sertéspörkölt gnocchival és sütõtökkel
sponsored links
Sertéspörkölt gnocchival és sütõtökkel
Azt is írhattam volna, hogy Pörkölt nokedlival. De a gnocchi - bár alapanyagra megegyezik a nokedlival - még sem teljesen ugyanaz. Más a formája, s nem szaggatják a forrásban lévõ vízbe, hanem hosszú rudakat sodornak, késsel darabolják, s azt fõzik meg. Az igényesebbek egy külön recés falapon, vagy villával mintázzák, s a megfõtt gnocchit még olívaolajon, vagy vajon még meg is pirítják. Én ezt többnyire elhagyom.
Hozzávalók a pörkölthöz:
- 30 dkg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db hegyes zöld paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- õrölt feketebors
- õrölt pirospaprika
- õrölt kömény
- 2 ek zsír
- 2 db chili a tálaláshoz
- 1 vastag szelet sütõtök
- só
- õrölt fekete bors
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.
Egy serpenyõben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst,s addig keverem, míg a hús kifehéredik, fûszerezem borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom,felöntöm vízzel, s lassú tûzön fõzöm. Mikor félig puha, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, készre fõzöm.
Míg a hús fõ, megsütöm a sütõtököt, elkészítem a gnocchit. A krumplit héjában megfõzöm. Megpucolom, összetöröm. Összekeverem a liszttel és a tojással. Kicsit meggyúrom, hosszú nudlikat formázok, késsel feldarabolom, forró vízben kifõzöm. Sózom, borsozom.
Tálaláskor szedek a tányérra pörköltet, néhány darab sütõtököt, mellé gnocchit, teszek rá egy chilit. Díszítem kaporral és snidlinggel.