Sertéspörkölt
sponsored links
Ketogén étkezés esetén az étel szaftjából a hagyma ch-értéke miatt mértékkel egyél!
Hozzávalók:
- 0.5 kg sertéscomb kockázva vagy zsírosabb hús pl. sertés lapocka
- 1 ek. sertészsír
- 1 fej vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- Só 1 tk., õrölt bors 1 tk., piros paprika por 1 ek. – egyébiránt ízlés szerint
- 1 ek. paradicsom sûrítmény
- Egy csipet xukor
- 0.5 l víz
Elkészítés:
- Apróra vágunk hagymát, fokhagymát és a zsíron megpirítjuk.
- A pirítás végén felöltjük kb. egy dl vízzel és hagyjuk még a hagymát párolódni 2-3 percig
- A kockázott húst az alaphoz keverjük és állandó keverés mellett pirítjuk.
- Amikor már a hús kezd kifehéredni, akkor megszórjuk paprikával és a többi fûszerrel, majd az összes vízzel felöntjük; a lébe keverjük a paradicsom sûrítményt is.
- Addig fõzzük a húst, amíg meg nem puhul. Fél órát bizonyosan igénybe fog venni a fõzés. A combhús akár egy kicsit többet is.
- A pörkölt levének egy része el fog fõni, a lé besûrûsödik. Aki hosszabb lével szereti, annak ajánlom, hogy 0.75 dl vízzel öntse fel a húsos alapot.