Sertésoldalas makói módra
sponsored links
Ismét hús és hagyma, kissé másképpen...
Hónapok óta nem fõztem disznóhúst, de most találtam a fagyasztó mélyén egy nagy adag oldalast, ezért gondoltam, felhasználom. Finom zöldbablevest fõztem vele, majd a hús nagy részét elkészítettem makói módra. Hogy ez a mód mit rejt magában, talán nem is kell sokat ecsetelni, hiszen Makó a hagymájáról híres, tehát nyilvánvaló, hogy ha makói módra készül egy étel, akkor az hagymával, méghozzá jó sok hagymával készül.
Nagyon finom fogást eredményezett, s bár a húsból csak 2-3 falatkát ettem, a mellette sült hagyma irtó ínycsiklandó lett, és nagyon etette magát.
Sertésoldalas makói módra
Hozzávalók 4-5 személyre: 1-1,2 kg sertésoldalas 1-2 darabban, 3 nagy vöröshagyma, 1 csokor újhagyma kevés zöldjével együtt, olaj vagy zsír, só, bors, pirospaprika, 2-3 ...