Sertésnyelv tormás besamelmártással

2012-01-08

sponsored links


Azt már eleve eldöntöttem, hogy svédasztal lesz. Ami nálunk úgy mûködik, hogy attól mindenkinek megvan a helye, késsel-villával eszik, csak éppen nem egyféle fõétel és köret jár mindenkinek, hanem a sokféle hideg finomságból ki-ki kiválasztja magának a legtetszõbbet, vagy akár végigkóstolja a teljes kínálatot. Azt már sokszor írtam, hogy az ilyen családi összejövetelekkor nem készülhetek túlzottan különleges (pl. ízvilág) dolgokkal, mert nagyon melléfoghatok vele. Mégis úgy gondoltam, hogy kissé eltérek a szokásos dolgoktól, amiket ilyenkor készíteni szoktam. És akkor úgy döntöttem, hogy szétnézek bloggertársaimnál ezügyben. Végül úgy adódott, hogy meglátogattam Ottis Elõételek, hidegtálra valók címkéjét, és ottragadtam. Ottinak rengeteg finomsága van, amit svédasztalon, hidegtálakon tálalni lehet, és amibõl ki-ki kedvére válogathat akár húsosat, akár húsmenteset, akár hagyományosat vagy különlegeset szeretne.
Itt találtam rá a tormás-besameles marhanyelvre is, amit elkészítettem az ünnepi asztalra. Kívülrõl nem a leglátványosabb fogás, az tény, a vendégek eleinte nem is nagyon mertek közelíteni felé, de amikor kiderült, hogy mi az, és meg is kóstolták, csak ajánlgatták egymásnak. :) Én sertésnyelvbõl készítettem, azt is az ötödik bevásárlóközpontban sikerült kapnom 160 km-re otthonról:O:D, mert az újévi forgatag után teljesen üresek voltak az üzletek.:) de szerintem így is nagyon finom volt. Az eredeti recepttõl még eltértem annyiban, hogy nálam nem tejjel (mert aznap nem tudott hozni a néni) készült a mártás, hanem tejszínnel és vízzel.

Sertésnyelv tormás besamelmártásban

Hozzávalók: 4 sertésnyelv (kb. 1 kg ), 1 teáskanál borókabogyó, 1 teáskanál szemes rózsabors, 1 teáskanál szemes zöld bors, 1 teáskanál õrölt fekete bors, 1 evõkanál só, 3 babérlevél, 1 hagyma; a mártáshoz: 5 dkg ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/01/s...

sponsored links

Keres?s