Sertéskaraj mangó salsával
sponsored links
Két éve ilyentájt, aztán igazán dübörgött a hõség, így mi is valami frissítõbb jellegû ételre vágytunk. A hús adott volt, viszont nem szerettünk volna valami unalmas, közhelyes köretet készíteni hozzá. Újdonságra vágytunk? Kicsit gondolkoztunk, aztán a párom javaslatára összedobtunk egy kis mangó salsát.
Kell hozzá, 2 fõre:
4 szelet sertéskaraj,
1 közepes mangó,
1 közepes paradicsom,
zöld kaliforniai paprika,
fél fej lilahagyma,
egy kisebb darab gyömbér,
vaj a sütéshez, só,
fél citrom leve, bors,
menta a díszítéshez.
A salsa összeállításával kezdjük, hiszen ennek hûlnie, érnie kell. A mangót meghámoztuk, magjáról levágtuk a gyümölcshúst, majd kockákra szeltük. Hasonlóan jártunk el a paradicsommal és a paprikával is, a lilahagymát viszont célszerû a lehetõ legapróbbra vágni. Egy kisebb darab gyömbért szintén meghámoztunk, és lereszeltünk. Az egészet összekevertük, ízesítettük sóval és rányomtunk a fél citrom levét.
A sertéskaraj mindkét oldalát vajban hirtelen megpirítottuk, bõven tekertünk rá borsot, sóztuk és a salsa mellé tálaltuk.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
Kell hozzá, 2 fõre:
4 szelet sertéskaraj,
1 közepes mangó,
1 közepes paradicsom,
zöld kaliforniai paprika,
fél fej lilahagyma,
egy kisebb darab gyömbér,
vaj a sütéshez, só,
fél citrom leve, bors,
menta a díszítéshez.
A salsa összeállításával kezdjük, hiszen ennek hûlnie, érnie kell. A mangót meghámoztuk, magjáról levágtuk a gyümölcshúst, majd kockákra szeltük. Hasonlóan jártunk el a paradicsommal és a paprikával is, a lilahagymát viszont célszerû a lehetõ legapróbbra vágni. Egy kisebb darab gyömbért szintén meghámoztunk, és lereszeltünk. Az egészet összekevertük, ízesítettük sóval és rányomtunk a fél citrom levét.
A sertéskaraj mindkét oldalát vajban hirtelen megpirítottuk, bõven tekertünk rá borsot, sóztuk és a salsa mellé tálaltuk.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2011: A rozék dicsérete