Sertéskaraj mangó salsával
sponsored links
Ez elmúlt napokban aztán tényleg dübörgött a hõség, így mi is valami frissítõbb jellegû ételre vágytunk. A hús adott volt, viszont nem szerettünk volna valami unalmas, közhelyes köretet készíteni hozzá. Újdonságra vágytunk... Kicsit gondolkoztunk, aztán a párom javaslatára összedobtunk egy kis mangó salsát. Az utóbbi hónapok egyik legsikerültebb kombinációja lett a mostani!
A salsa szónak többféle jelentése is van. Egyszerre használják zene, tánc és gasztro szempontból is. Mártás vagy szószféle, kínálják a tortilla chips-hez, de raguként, köretként is megállja a helyét. Rengeteg féle ízben készítik, alapja általában az apróra vágott gyümölcs (pl. mangó, ananász, papaja) vagy zöldségféle, pl. avokádó. Elmaradhatatlan kiegészítõ az ugyancsak apróra vágott zöldség (pl. paradicsom, paprika, hagyma). Az alapanyagokat mindig jócskán fûszerezik - van, ahol chilit is használnak -, és a pikáns hatás kedvéért citrommal vagy lime-al egészítik ki.
Kell hozzá, 2 fõre:
4 szelet sertéskaraj,
1 közepes mangó,
1 közepes paradicsom,
zöld kaliforniai paprika ...