Sertéskaraj kaliforniai paprika mártással
sponsored links
A téli idõszakban kevesebb zöldségfélét tartunk itthon, mert a legtöbbnek sajnos nincs íze mivel éretlenül kerül a piacra. Persze a szuper édes spanyol paradicsom tényleg édes, de több ezerért ki vesz ilyenkor? Ritkán, ha akciós bepakolok két-három dobozkával a kosárba, ami azért nem olyan sûrûn van. A kaliforniai paprika egyedül az ami tényleg finom, édes, de meg kell válogatni, mert sajnos vettem már vegyszer ízût. Még pár hónappal ezelõtt készült ez a recept, akkor éppen bevásároltam belõle, mert viszonylag kedvezõ áron jutottam hozzá. Általában shakshuka szokott készülni belõle, de most jutott bõven másba is.
Sertéskaraj kaliforniai paprika mártással
Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet sertéskaraj
2 kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evõkanál sûrített paradicsom
1 teáskanál keményítõ
2 dl húsalaplé
3 evõkanál olaj
frissen õrölt bors
1 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
só
továbbá:
1 kg kész gnocchi
10 dkg parmezán
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A kaliforniai paprikát csíkokra daraboljuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rá helyezzük a karaj szeleteket, majd megszórjuk sóval, borssal, oregánoval és bazsalikommal. Mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük húsalaplével, beletesszük a sûrített paradicsomot, zúzott fokhagymát és a kaliforniai paprikát. Fedõ alatt puhára pároljuk. A végén kevés vízzel kikeverjük a keményítõt és kissé besûrítjük vele a visszamaradt szaftot. A kész gnocchit kifõzzük és reszelt parmezánnal tálaljuk.