Sertéskaraj juhtúrós bundában, fokhagymás-oregánós mártogatóssal
sponsored links
Mindenki szereti a rántott húst, ezúttal a panírozást juhtúróval oldottam meg. Nagyon finom lett.
Sertéskaraj juhtúrós bundában, fokhagymás-oregánós mártogatóssal
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sertéskaraj, 15 dkg juhtúró, 15 dkg finomliszt, 3 tojás, só, bors, 1 dl tej, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 2 dl tejföl, 1 evõkanál mustár, 2 cikk fokhagyma, 1 marék friss oregánó, só, kevés citromlé, a körethez: párolt zöldséges rizs.
Elkészítése: A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A túrót villával összetörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojásokat és 10 dkg lisztet. Ízlés szerint megsózzuk, és sûrû palacsintatésztává kavarjuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk. Forró olajban kisütjük. A kisült szeleteket papírtörlõre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon. A mártáshoz a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, az oregánót apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót jól összekeverjük. Hûtõbe rakjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek. Párolt rizzsel fogyasztjuk.