Sertéshúspogácsa

2011-09-12

sponsored links


Háromnegyed kiló sovány disznócombot megdarálunk 15 deka füstölt szalonnával együtt.Belevegyítünk egy kis fej, apróra vagdalt hagymát, kevés petrezselyemzöldjét, egynéhány kapribogyót, fél citrom reszelt héját. Födõ alatt, kevés vajon vagy zsíron megpároljuk, majd összekeverjük 1 szelet tejbe áztatott, átpasszírozott fehér kenyérrel, egy tojással, megsózzuk, megborsozzuk és pogácsákat formálva belõle, tojásban, zsemlemorzsában meghengergetve, forró zsírban mindkét oldalukat világos barnára sütjük.
Egy darabot belõle roma szomszédunk postaládájába csempészünk és meglessük, mikor arcán bamba csodálkozással, tûnõdve forgatja kezében. ("Ki a fasírt?!") Ezen jót nevetünk, mindahányszor elmeséljük, egyre jobban kiszínezve, aztán mikor ...

Folytats a blogon ... trendoblog.blogspot.com/2011/09/serte...

sponsored links

Keres?s