Sertéshúsgolyók paprikás szószban
sponsored links
Hozzávalók: 500 g sertéshús, 1 alma meghámozva, kimagozva és lereszelve, 1 gerezd fokhagyma összezúzva, 25 g friss kenyér-morzsa (én nem tettem bele, helyette inkább ütöttem rá egy tojást, az összefogta), 1 ek. olívaolaj, 250 g tészta a tálaláshoz, én glutén- és koleszterinmentes, alacsony glikémiás indexû tésztával tálaltam,
a szószhoz: 1 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma felaprítva, 400 g konzerv paradicsom, 3 db sült piros paprika nagyobb darabokra vágva
Elkészítése: tegyük a darált húst egy tálba és keverjük hozzá az almát, a fokhagymát, a morzsát (én elhagytam és ütöttem bele egy tojást), és némi sót, borsot. Formázzunk a masszából golyókat, majd fedjük le õket és hûtsük 10 percig. Közben készítsük el a szószt. Melegítsük fel az olajat egy közepes méretû serpenyõben és 2-3 perc alatt pirítsuk puhára a hagymát. Öntsük bele a paradicsomot és félkonzervnyi vizet. Keverjük hozzá a paprikát és egy kis sót, borsot. Félig lefedve ...