Sertéshús és rizstészta avagy ???????
sponsored links
Ahogy szoktam mondani, mindig abból kell fõzni, amit otthon találsz, és ez így igaz.
Nem kell, folyton a boltba szaladgálni és összevásárolni minden hüleséget...
Ma pontosan így jártam, reggel kinyitottam a hûtõ-, illetve a kamra ajtaját és véletlenszerûen találtam abból fõzetem.
Próbáljátok ki Ti is, gondolom mindenkinél akad egy kis karaj, egy kis szárzeller, néhány kanál szójaszósz, shitake gomba, rizstészta, meg ilyesmi.
ÁZSIAI SERTÉSRAGU
Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
20 dkg shitake gomba
20 dkg bambuszrügy (konzerv)
4 szál újhagyma
4 ger. fokhagyma
4 ek. almaecet
3 szál szálzeller
2 tk. kristálycukor
só
olívaolaj, ha lett volna itthon akkor? szezámolaj
4 adag rizstészta
A pácoláshoz:
8 ek. szójaszósz
3 ek. szezámmag
chilipehely vagy friss
A sertéskarajt vékonyan felszeleteljük, és ugyanolyan vékonyan felcsíkozzuk.
A felcsíkozott húst egy tálba rakjuk, bõségesen meglocsoljuk szójaszósszal, hozzáadjuk a szezámmagot, és chilipehellyel ízesítve, alaposan összeforgatjuk, és legalább 30 percig pihentetjük, pácoljuk.
Egy wok-ban (vagy nagy serpenyõben) olajat hevítünk, és a hús fehéredésig sütjük.
Közben feldaraboljuk a gombát és a zellert, a bambuszrügyet (szükség szerint) egy kicsit átvagdossuk, ?elvékonyítjuk? a fokhagymát pedig gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, aztán a húshoz adjuk.
A ragunkat szépen megpirítjuk, majd megsózzuk.
Befejezõ mûveletként, megszórjuk cukorral, aztán ferdén felkarikázott újhagymát és 4 evõkanál almaecetet adunk hozzá; pillanatok alatt összeforraljuk, és a közben kifõtt tésztán tálaljuk.
Ha ügyesen dolgozunk, akkor nagyjából egyszerre készülünk el a tésztával és a raguval.