Sertésfilé aszalt fügével töltve

2011-09-19

sponsored links


Csabáék a horvát tengerpartról nagyon klassz cukrozatlan aszalt fügét hoztak. Nyilvánvaló volt, hogy vasárnap töltött sertésfilé lesz ebédre.
A filét hosszában a közepén egy éles, hegyes késsel felszúrom, mintha alagutat fúrnék bele. A maréknyi fügét megmosom, vegetával vagy más ételízesítõvel megszórom, s ezzel  az ízesített fügével töltöm meg  a filé közepén levõ ,,alagutat". Így a hús belseje is enyhén sós lesz. Kívül megsózom, borsozom a húst, egy tûzálló tálba rakom, meglocsolom két kanál olajjal, 3-4 kanál vizet locsolok alá és megsütöm, ha kell, pótolom a vizet. Én a sütés végén egy leheletnyi vegetát is szórtam rá, csak az íz kedvéért, de akkor már csak ...

Folytats a blogon ... vajdasaginoiezmegaz.blogspot.com/2011...

sponsored links

Keres?s