Sertésbélszín gombaszósszal
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj;
a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1 evõkanál liszt, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A gombaszószhoz a gombát megpucoljuk, jól megmossuk, majd kevés sós vízben puhára fõzzük, leszûrjük. A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, kevés vizet, sózzuk, borsozzuk, és kissé összefõzzük. A tejfölt vagy tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besûrítjük vele a gombát. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
A bélszínt vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A vajat felhevítjük, majd a bélszínszeletek mindkét oldalát kb. 5 perc alatt megsütjük, a gombaszósszal és krumplipürével tálaljuk.
Kalendárium 2017/11