Sertés érmék lecsóval, kapros túrós csuszával
sponsored links
Hú, de rég írtam már posztot. No, azért eddig sem éheztünk, mert továbbra is készültek (készülnek) a finom ételek, csak nem volt idõm lejegyezni. Mostantól igyekszem majd heti rendszerességgel jelen lenni. Néhány ételnél már elmúlt a szezon, így az majd csak jövõre kerül fel a blogra - addig én sem készítem. De most itt van még a paradicsom, a padlizsán, a finom paprikák, csak hogy néhányat említsek.
A fent nevezett fogásban tulajdonképpen semmi különös nincs, talán a hús szokatlanabb elkészítési módja, illetve a jó minõségû és friss alapanyagok (zöldségek). Tartalmas hétvégi fogás azoknak, akik szeretik a jóféle lecsót és a túrós csuszát. Nálam az igazi lecsószezon augusztustól szeptember végéig tart, ilyenkor a legízesebb a szabadföldi paradicsom és paprika és persze a hagyma is. Még emlékszem iskolás koromból, amikor ilyenkor mentünk ún. mezõgazdasági munkára, ezeket szedni, válogatni. Mondjuk, utáltam paprikát, paradicsomot szedni és akkor még nem értékeltem õket annyira - bár olyan jóízû tv. paprikákat ...