Sertés csülök pékné módra krumpli és hagyma ágyon

2017-03-12

sponsored links

Sertés csülök pékné módra krumpli és hagyma ágyon


Kedvencem a csülök.  Bár sok idõt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerûbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem.

Hozzávalók :

  • 1 db fõtt füstölt sertés hátsó csülök, 140 dkg (csonttal)
  • 9 db burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípõs hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek sertészsír
  • õrölt fekete bors
  • morzsolt majoranna
  • sült krumpli fûszerkeverék
  • 1 dl sör

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, hasábokra vágom. A csülökbõl eltávolítom a csontot, félbevágom.

Egy nagy nyél nélküli serpenyõt kizsírozok, ráterítem a krumplit. Sózom, borsozom, meghintem a sült krumpli fûszerkeverékkel. Ráteszem a csülökhúst, a bõrét átlósan beirdalom. Megszórom borssal és majorannával, zsírral megkenem.

A hagymákat megpucolom, a vöröshagymát négybe vágom, a paradicsomokat megfelezem. A zöldségeket a serpenyõbe rakom, a csülök köré, öntök rá sört. Berakom a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.

A csülköt idõnként locsolgatom a sütõlével.

Bõ 1 óra után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok).

Amikor minden megpuhult, megsült, kellõ színt kapott, elzárom a tûzhelyet, tálalok. 







Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/03/sert...

sponsored links

Keres?s