Sertés csülök pékné módra krumpli és hagyma ágyon
sponsored links
Sertés csülök pékné módra krumpli és hagyma ágyon
Kedvencem a csülök. Bár sok idõt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerûbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem.
Hozzávalók :
- 1 db fõtt füstölt sertés hátsó csülök, 140 dkg (csonttal)
- 9 db burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 2 db paradicsom
- 2 ek sertészsír
- só
- õrölt fekete bors
- morzsolt majoranna
- sült krumpli fûszerkeverék
- 1 dl sör
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, hasábokra vágom. A csülökbõl eltávolítom a csontot, félbevágom.
Egy nagy nyél nélküli serpenyõt kizsírozok, ráterítem a krumplit. Sózom, borsozom, meghintem a sült krumpli fûszerkeverékkel. Ráteszem a csülökhúst, a bõrét átlósan beirdalom. Megszórom borssal és majorannával, zsírral megkenem.
A hagymákat megpucolom, a vöröshagymát négybe vágom, a paradicsomokat megfelezem. A zöldségeket a serpenyõbe rakom, a csülök köré, öntök rá sört. Berakom a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.
A csülköt idõnként locsolgatom a sütõlével.
Bõ 1 óra után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok).
Amikor minden megpuhult, megsült, kellõ színt kapott, elzárom a tûzhelyet, tálalok.