Sertés borda vele sült krumplival, parasztosan, fokhagymás paradicsomsalátával

2017-06-14

sponsored links

Sertés borda vele sült krumplival, parasztosan, fokhagymás paradicsomsalátával

Gyakran kerül az asztalomra ez az étel. Egyszerû, minimális a munkaigénye, s nagyon finom. Nem is értem, hogy miért nem töltöttem fel eddig.

Hozzávalók:

  • 1 szelet sertésborda (kb. 40 dkg) 
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek sertészsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípõs hegyespaprika
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • 1 ek disznózsír
  • 25 dkg újkrumpli
  • 2db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérborecet
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 szál petrezselyem

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágom. A sertésbordát négybe vágom. A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát félbevágom, a krumplit megpucolom, felkockázom.

Egy serpenyõben a szalonnát megpirítom kevés zsíron, ráteszem a húst. Minden oldalán megsütöm, majd hozzáteszem a zöldségeket, fûszerezem. Öntök rá egy kevés vizet, s fedõ alatt elkezdem sütni.

Hozzáadom a krumplit. Idõnként öntök rá vizet, meglocsolom. Majd megfordítom a húst és a krumplit is.

Amikor a hús már kellõképp megpuhult és megsült, tálalok.

Tálaláskor teszek a tányérra két darab húst, krumplit és zöldségeket. Valamint teszek még a tányérra 1 db felszeletelt paradicsomot, rá fokhagymát, sózom, borsozom,  locsolok rá borecetet és olívaolajat, s szórok rá petrezselymet.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/06/sert...

sponsored links

Keres?s