Serpenyõs újburgonya, kapros-joghurtos salátával
sponsored links
Ez egy végtelenül egyszerû étel. ...és amilyen egyszerû, mi épp annyira szeretjük. Na jó, én talán azért is, mert igen gyorsan elkészül és nincs vele sok munka. :D Egy biztos, ha van újkrumpli, nálunk ez az étel biztosan asztalra kerül. Most épp joghurtos salátával, de bármilyen friss saláta remekül illik hozzá. Mondjuk egy jó kis lilahagymás paradicsomsaláta... Azt hiszem legközelebb nálunk is az lesz mellé. ;)
Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyához:
1 kg apró újburgonya
20 dkg füstölt húsos szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
só
bors
A salátához:
1 fej saláta
2 dl natúr joghurt
1 kis csokor friss kapor
csipet só
néhány csepp citromlé
- A megmosott, lecsepegtetett salátát leveleire szedjük, majd azokat falatnyi darabokra tépkedjük. Tálba tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, a finomra vágott kaprot. Ízesítjük sóval, citromlével, majd alaposan átkeverjük. Tálalásig hûtõben tartjuk.
- A burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben puhára fõzzük. Leszûrjük, majd a szemeket félbe vágjuk. Melegen tartjuk.
- Serpenyõben elkezdjük lepirítani a kockákra vágott szalonnát. Mikor a zsírját kicsit kieresztette, rátesszük a szintén kockákra vágott hagymát és együtt sütjük, míg a hagyma üvegesedni kezd. Ekkor rátesszük a burgonyát és néhány perc alatt dobva/rázva készre sütjük az ételt. Ha kell ízesítjük még sóval. Melegen tálaljuk; joghurtos salátát kínálunk mellé.