Serpenyõs rakott burgonya

2017-06-04

sponsored links

Tegnap a nagy hõség ellenére begyújtottam a sütõt és megsütöttem egy adag kiflit, egy adag barackos csirkecombot, e mellett sült a palacsinta, készült a rizottó és a borsó leves. Magamra csuktam a csupán 4 négyzetméteres konyhát és akkor lehet ezzel a mérettel most túloztam, és fõttem én is az 50 fokban. Nah ilyenkor nem ezt kellene csinálni, de ha az ember olyat kíván, ami sütõs, akkor miért ne? Szerintem ki lehet bírni, jah és ezután bemenni a negyedik emeleti 27 fokos "hûs" szobába... :) áldás. Már csak egy hónap. :)
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin júniusi számában is.







Serpenyõs rakott burgonya
Hozzávalók 2 személyre, 28 cm átmérõjû serpenyõhöz
35 dkg darált hús
50 dkg kockára vágott fõtt burgonya
1 vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 teáskanál morzsolt rozmaring
2 evõkanál olívaolaj
frissen õrölt bors

2 dl tejszín
1 csapott teáskanál étkezési keményítõ
20 dkg felkockázott gorgonzola

Elkészítés: 
A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra daraboljuk. A serpenyõben felhevítjük az olívaolajat, rátesszük a vöröshagymát, és pár perc alatt dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. A fûszerekkel, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük, és kb. 30 perc alatt készre pároljuk. A keményítõt elkeverjük a tejszínben, a serpenyõbe öntjük, majd a burgonyát is hozzáadva az egészet jól összeforgatjuk. A gorgonzolát a tetejére halmozzuk. A serpenyõ nyelét letekerjük, és az ételt elõmelegített, 200 fokos sütõben kb. 20 perc alatt készre sütjük.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/06/serpe...

sponsored links

Keres?s