Serpenyõs libamell (poché-grillé) libatepertõs, lilahagymás burgonya-flánnal, aszúban párolt barackkal
sponsored links
Ez a fogás volt a nagy Márton napi libalakoma fénypontja. Valami olyasmit szerettem volna újfent elõállítani, ami hagyományos alapokon nyugszik, mégis mind ízében mind az elkészítésében felmutat valami pluszt, de csak egy nüansznyit.
A hízott libamell oly csodálatos alapanyag, hogy érdemes az elkészítés minden mozzanatára odafigyelni, hogy a tökéletesre törekedhessünk. Nyilvánvalóan, én csak egy házi szakácsnõ vagyok, így mindössze egyszerû, házi fortélyokban gondolkodtam.
Rátaláltam a poché-grillé technikára, gondoltam miért is ne próbáljam ki. Nagyon, de nagyon egyszerû, átlagos felszereléssel tökéletesen kivitelezhetõ, drága gépek vagy alapanyagok segédlete nélkül.
Fõztem egy gyors alaplevet, ebben alacsony hõfokon elõpároltam a libamellet, mely által szaftos maradt a sütés folyamán és szép rózsaszínét is megtartja.
Serpenyõs libamell (poché-grillé)
Hozzávalók az alapléhez: ...