Serpenyõs csirkemell spenóttal, koktélparadicsommal
sponsored links
Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg csirkemell, 1 kisebb póréhagyma, 10 cikk fokhagyma, só, bors, fokhagymapor, chilipehely, 25 dkg spenót, 20 dkg vegyes koktélparadicsom (piros, sárga, narancssárga), kis csokor friss kapor, kevés olívaolaj. A tálaláshoz: 20 dkg üvegtészta.
Elkészítése: A csirkemellet éles késsel kinyítjuk, hogy szép szeleteket kapjunk, ha túl nagyok kettõbe vágjuk, alaposan fûszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral, chilipehellyel. A felforrósított olajon megfuttatunk 5 cikk finomra aprított fokhagymát, hozzáadjuk a csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, 6 ? 7 percig együtt dinszteljük, majd felöntjük kb 2 dl vízzel, fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem elfõtte a levét hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat, a megmosott spenótot, a megmaradt 5 cikk fokhagymát finomra aprítva, kb 4 ? 5 percig együtt pároljuk amíg a spenót és a koktélparadicsom is éppen csak összeesik. Végül megszórjuk a finomra aprított kaporral.