Serpenyõs burgonya sajttal, tojással.

2017-04-27

sponsored links




Szeretem az egyszerû, és szinte már feledésbe merült ételeket, mint pl. ez a serpenyõs burgonya. Emlékszem volt olyan idõszak, amikor gyakran a tányérunkra került, ebédre vagy éppen vacsorára, aztán valahogy háttérbe szorult. A tojást ízlés szerint süthetjük lágyabbra vagy éppen keményebbre.Tálaláskor pedig kínálhatunk mellé egy szelet friss kenyeret, vagy éppen egy egyszerû salátát.....




Hozzávalók:

3 közepes krumpli
5 dkg füstölt sajt
10 dkg edami (v. trappista, gouda..)
2-3 db tojás
1 kisebb vöröshagyma
petrezselyemzöld (ízlés szerint)
4 szelet bacon
3 ek tejföl
 õrölt színes bors
2 ek olaj




A krumplit és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A kétféle sajtot reszeljük le, a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

A bacon szeleteket egy kevés olajon süssük szép pirosra, majd tegyük félre.

A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az olajat, majd rakjuk rá a felszeletelt krumplit és vöröshagymát.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd fedjük le a serpenyõt, és kb. 15 perc alatt pároljuk puhára.

Amikor a krumpli már kellõen megpuhult, vegyük le a tûzrõl, majd kenjük le egyenletesen a tejföllel, szórjuk meg a reszelt sajttal, az apróra vágott petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd üssük rá a tojásokat. 

Ezután szintén fedjük le a serpenyõt, majd tegyük vissza a tûzre, és kisebb lángon 10-15 perc alatt süssük készre. A sütési idõ attól függ, hogy a tojást lágyabbra vagy keményebbre szeretnénk sütni. (én 15 percig sütöttem, mert keményebbre hagytam a tojást)

Tálalás elõtt hagyjuk pár percet hûlni, majd tegyük rá az elõzõleg pirosra sütött bacont, csúsztassuk át egy tányérra és úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyeret is kínálhatunk mellé, de anélkül is nagyon laktató.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/04/s...

sponsored links

Keres?s