Serpenyõs aranydurbincs csõbe sült zellerrel/Gebratene Goldbrasse mit Selleriegratin

2012-07-07

sponsored links


(Rezept unten auch auf Deutsch)
Bár tenger melletti nyaralásaink során szinte minden nap valami hal kerül az asztalunkra (nem az én kezem alól!), eddig itthon még nem mertem nekiállni ezeknek az állatoknak az elkészítéséhez. Jó barátnõm (aki horvát származású) noszogatására, végre elhatároztam, ha törik-ha szakad megoldom a tengeri halak elkészítének titkát. Végül is, mint láttam nála, igazán gyors és egyszerû módszerrel ragyogó ebédet (vacsorát) lehet belõlük az asztalra varázsolni. Minden a fûszerezésen áll, vagy bukik...
Megpróbáltam és az eredmény egy nagyon-nagyon ízletes, egészséges finomság lett. Bátran ajánlom azoknak, akik gyorsan, könnyen, nem egészen hétköznapi ebédet szeretnének az asztalra tenni.
A csõbe sült zeller elképesztõen harmonizált az halhús fínom ízével.

Hozzávalók 4 személyre:
4 aranydurbincs, kb. 35-40 dkg halanként
4 ágacska rozmaring
4 ek petrezselyem, finomra vágva
tengeri só
kevés liszt
4 ek vajzsír
4 ek olivaolaj
a hal fûszerkeveréke:
1 szál kapor
3 petrezselyem szál ...

Folytats a blogon ... notburga.blogspot.com/2012/07/serpeny...

sponsored links

Keres?s