Serpenyõben sült, duplán csokoládés csiga
sponsored links
A péksütik közül valamiért a kakaós vagy csokis csiga áll legközelebb hozzám. Pedig nem mondanám, hogy gyerekkori kedvencem, inkább ezzel pótolom az édesség utáni vágyam. Nem vagyok nagy csokoládé evõ, de a csokis, kakaós dolgokat imádom. Az étcsokoládét szívesebben eszegetem, mint a töltött, nagyon édeseket. Tehát, ha valaki szeretne egy édes, gyors péksütit, akár reggelire vagy a nap bármely pillanatában, akkor csak egy ilyen szuper serpenyõre lesz szükségünk, egy gyorsan begyúrt tésztára, egy kevéske idõre és már süthetjük is. Igazából elkészíthetjük lekváros, fahéjas, vaníliás, diós vagy mákos verzióban is.
Az edény.hu webshopban elérhetõ ez a szuper lecsavarható nyélellel rendelkezõ serpenyõ.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.
Serpenyõben sült, duplán csokoládés csiga
Hozzávalók 8 db-hoz
20 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
4 dkg olvasztott vaj
1,5 dl langyos tej
2 dkg friss élesztõ ...