Serpenyõbe sütött kukoricalepény.
sponsored links
A negyedik, és egyben az utolsó fordulóhoz érkezett a Krinsz-nél meghirdetett "Egészséghónap" játék. Ebben a fordulóban az egészséges hozzávalókból sütött "Kenyér" recepttel lehetett benevezni. Elõször úgy gondoltam, hogy a már jól bevált "paprikás kukoricakenyér" receptemet küldöm el a játékra, de aztán a sors úgy hozta, hogy egy gyors reggelit kellett összehoznom, és kenyér sütögetésre már nem volt idõm. Így született meg ennek a serpenyõben sütött, kukoricalepénynek az ötlete. Igaz ez nem kenyér, de azért gondolom Krinsz játékfelhívásának megfelel, mivel csakis egészséges hozzávalókat tartalmaz. Végül aztán úgy döntöttem, hogy mindkét recepttel benevezek az utolsó fordulóba. Ez a kukoricalepény nagyon gyorsan elkészül, így reggeli elõtt kb. fél órára van szükség ahhoz, hogy frissen, langyosan tudjuk tálalni.
Hozzávalók:
10 dkg kukoricaliszt
1 dl tejföl
1 mk szódabikarbóna ...