SERPENYÕS BURGONYA
sponsored links
Vasárnap megkérdeztem az én Jancsim: Mit fõzzek ma?... Némi gondolkodás után egybõl rávágta: paprikás krumplit!... Tömören és velõsen jött a válasz, én meg rábólintottam. Tavaly nyáron volt utoljára bográcsban, persze, hogy kitûnõ ötletnek tartottam. Sok cécó nem volt vele, gyorsan össze is lehetett dobni. Ámbár tudtam, hogy ugyan olyan nem lesz, mintha szabad tûzön készült volna, de sebaj, jó lesz az vas serpenyõben is, a gázon. Lényege itt is az, mint a pörkölteknél szokás, nem szabad a hagymát sajnálni tõle. Akkor lesz a szaftja jó sûrû és tömény, ha van alatta hagyma rendesen. Persze nem elhanyagolható belõle a füstölt sonka vagy házi parasztkolbász sem, ami megadja azt jó "parasztos" ízét. Friss ropogós serclivel és egy jó nagy adag uborka salátával, felér bármilyen flancos étellel. Ezt az én Jancsim állítja, de valójában tök igaza van...
Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 2 nagy fej hagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, 25 dkg füstölt sonka vagy házi parasztkolbász, 3 pár jó minõségû roppanós virsli, 3 kanál ...