SERPENY?BEN K?SZ?LT TORTA f?z?tt van?li?s kr?mmel
sponsored links
?gy hozt?k a k?r?lm?nyek, hogy jelenleg nem m?k?dik a s?t?m. Van egy olyan torta receptem, amihez serpeny?ben kell kis?tni a tortalapokat. Gyorsabban is s?l, mintha a s?t?ben k?sz?lne, 1-1 perc se kell a lapok oldalank?nti kis?t?s?hez! Esti ?r?kban ?lltam hozz?, viszonylag hamar elk?sz?lt.
Nagy sikert aratott ez a rusztikus torta, mindenkinek nagyon ?zlett.
Hozz?val?k a tort?hoz:
3 cs?sze liszt
1 konzervdoboz s?r?tett tej
1 toj?s
1 tk. sz?da
1 te?skan?l ecet (a sz?d?t ecettel kioltjuk)
Hozz?val?k a kr?mhez:
750 gr tej (750ml)
200 gr vaj
1,5 cs?sze krist?lycukor
2 toj?s
3 ek. liszt
1 csomag van?li?s cukor
A t?szta hozz?val?ib?l rugalmas t?szt?t gy?runk, 8 r?szre osztjuk.
Mindegyik t?sztadarabot enyh?n al?lisztezve k?rform?ra kiny?jtunk, akkor?ra, amekkora serpeny?ben fog s?lni.
Folpack lapokat tehet?nk a ny?jtott lapok k?z?, ne ragadjon ?ssze. Kis l?ngon a sz?raz serpeny?ben mindk?t oldalon majdnem 1 percig ?s?tj?k?.
Miut?n v?gezt?nk, mindegyik darabra r?helyez?nk egy fed?t vagy megfelel? m?ret? t?ny?rt ?s k?ssel k?rbe v?gjuk a s?tem?nyeket. A lev?gott r?szt ?sszet?rj?k ?s a torta megsz?r?s?ra hagyjuk.
A kr?mhez a vaj kiv?tel?vel az ?sszes hozz?val?t
?sszekeverj?k ?s k?zepes l?ngon feltessz?k f?ni. Folyamatos keverget?s mellett
addig k?sz?tj?k a kr?met, am?g bes?r?s?dik. Ezut?n vegy?k le a t?zr?l, ?s adjuk
hozz? a vajat a forr? kr?mhez. Alaposan keverj?k ?ssze, am?g az vaj fel nem
old?dik. A meleg kr?mmel kenj?k meg a lapokat, ?s sz?rjuk meg a tetej?t a morzs?val (lehet megp?rk?lt darabos di?val).
A kr?mb?l kb egy leveses mer?kan?lnyi jut minden s?tilapra.
A tort?t szobah?m?rs?kleten legal?bb 1 ?r?t ?llni hagyjuk, majd h?t?be tessz?k. M?snap k?nnyen szeletelhet?.
Egyszer?, mutat?s, gyors torta!