Semmi újdonság
sponsored links
Na, ma aztán tényleg semmi kreatívat nem csináltam. A konyhában legalábbis. Végre eljutottam odáig, hogy ki tudjam próbálni Limara kovászos káposztáját (nem nyúlta le senki a konkrétan erre vásárolt káposztát a hûtõbõl valami egészen más célra).
Tettem el sóban citromot, szintén nem az én ötletem, hanem Jamie-é, legalábbis ami a megvalósítást illeti. Egyik nap megláttam egy helyen ilyen óriási spanyol jó rücskös héjú citromokat, ezért jutott eszembe megint ez a cucc.
Leginkább rizsbe és halhoz szoktam használni, mindkettõnek nagyon jót tesz, és már régen volt, gondoltam, újra itt az idõ, nem még, hogy beszereztem kifejezetten ehhez szépséges üveget is. A káposztához is akartam hazahozni nyilván kizárólag arra használható üveget, ki is készítettem, viszont a boltban felejtettem, ennyit rólam. Persze, van itthon, de nem 2,5 literes, ami direkt a 1,5 kg káposztának való, elvégre az eredeti receptben 3 kg van 5 l-es üvegben.
Ja! És nem kenyeret tettem a tetejére, hanem krumplit, ahogy azt mindig szoktam a kovászos uborkával is.
Majd nekiálltam majomkenyeret csinálni, de most a klasszikot, semmi dió meg társai. A tésztába gyúrtam kevés reszelt citromhéjat is, mert nem fértek el még csak hárman sem a szupercsucsi új üvegemben - az 500 ml-es - tehát levágtam a két végüket, viszont egyszerûen sajnáltam volna csak úgy kidobálni a leesõ részeket, legalább a héjat lereszeltem róluk, na.
SÓBAN ELTETT CITROM
3 db óriás rücskös héjú, lédús citrom
1 ek koriandermag ...