Selymes búzadara leves
sponsored links
Most egy nagyon egyszerû, ám nagyon finom levest fogok bemutatni. Szinte semmibõl készül bõ félóra alatt.
Hozzávalók(2 személyre): 1 kis diónyi fehér hagyma, fél sárgarépa, 3 evk. búzadara(gríz), 1 vegetakocka, pár szál petrezselyemzöld, 2 evk. olaj, 1 liter víz, kevés só.
A hagymát nagyon apróra vágjuk, a sárgarépát a kis lyukú reszelõn lereszeljük. Forró olajban elõször a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát is , megszórjuk a búzadarával világosbarnára pirítjuk, gyorsan felöntjük hideg vízzel, beledobjuk a vegetakockát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, és készre fõzzük. Ízlés szerint csípõspaprikával tálaljuk.