Sellõ torta

2011-10-08

sponsored links


Ez a torta egy Barbi imádó kislánynak készült a 6. születésnapjára. Tavaly Barbi rózsaszín ruhába öltözött, idén azonban szerettem volna valami mást. Anginál láttam egy hasonlót, ami beindította a fantáziámat. Anyukának is bejött az ötlet.

Mivel éjszaka készült, így fázisfotókkal nem tudok elõrukkolni, viszont mindent leírok. A torta alapja 6 tojásos kakaós piskóta, melyet vízszintesen három részre vágtam. Az egyik piskótalapot 8 cikkelyre vágtam. Alufóliával borítottam egy mûanyag tál belsejét, és a cikkeket belerendeztem. 1 kimaradt.
Németh Zsuzsánna receptje alapján csokikrémet készítettem. (Dupla adagot: 20 dkg csokoládé, 2 evõkanál kávé, 8 dkg porcukor, 6 dl tejszín, 1 csomag zselatin fix) A krémbõl egy kis tányérkával félretettem. Rákentem a krém felét a piskótára, közé lecsepegtetett meggybefõtt került. Majd ismét piskóta, krém, meggy, piskóta következett. A fólia lelógó széleit ráhajtottam és mehetett a hûtõbe. Jól áthûlve vettem ki. A tálból tortatálra borítottam és eltávolítottam róla a fóliát. Stabilan megtartja a ...

Folytats a blogon ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/10...

sponsored links

Keres?s