Segítsüti - Habcsókos, almás-mákos torta
sponsored links
Ismét nagy örömmel veszünk részt a Segítsüti sütiárverésén. Az elõzõ árverés óta, nálunk is bõvült a gyermek létszám, így nem csak bloggerként de anyukaként is szívesen állunk a jó ügy mellé.
Mirõl is szól a Segítsüti?
30 gasztroblogger minden évben kétszer összefog, hogy segítsen egy alapítványnak. A befolyt támogatási összegbõl most a SUHANJ! Alapítványt és rajtuk keresztül a sérült és fogyatékos gyerekeket, az õ sportolási lehetõségeiket támogatják, különbözõ sporteszközök vásárlásával.Hogyan segíthetsz?
Licitálj a sütinkre 2013. március 30. - április 2-ig, délután 16 óráig a segitsuti.hu -n! A licit nyertesének a sütit újra megsütjük és személyesen, megbeszélés szerint, eljuttatjuk. A licitre beérkezett teljes összeget a Suhanj! Alapítvány kapja meg.
Licitálj a sütinkre 2013. március 30. - április 2-ig, délután 16 óráig a segitsuti.hu -n! A licit nyertesének a sütit újra megsütjük és személyesen, megbeszélés szerint, eljuttatjuk. A licitre beérkezett teljes összeget a Suhanj! Alapítvány kapja meg.
Hozzávalók:
26 cm-es formához
a képen 18 cm-es torta látható
tésztához:
- 3 tojás
- 6 evõkanál olaj
- 2,5 dl joghurt vagy tejföl
- 200 gr cukor
- 340 gr liszt
- 1 teás kanál szódabikarbóna
- 5 kanál csokis, zabpelyhes mûzli
- 2 nagy alma reszelve
- 1 ek fahéj
A tojásokat az olajjal, cukorral, joghurttal robotgép segítségével kikavarjuk. Hozzáadjuk a reszelt almát, fahéjat, majd a szódabikarbónás lisztet. Ízlés szerint teszünk bele zabpelyhet, csokidarabokat. Elõmelegített sütõben kb 180-200 fokon 25 percig sütjük. Ha kicsit púpos, a tetjét egyenesre vágjuk. (várjuk meg míg kihûl)
krémhez:
- 1,5 csomag tejszínes puding
- 0,5 l tej
- 3 ek cukor
- 4 ek darált mák
- pár csepp citromlé
Elkészítjük ízlés szerint cukorral a tejszínes pudingot, majd hozzákeverünk mákot, pár csepp citromlét, ha szükséges még cukrot. Langyosan a tortára kenjük. Félretesszük kicsit megdermedni.
habcsókhoz:
- 3-4 tojás fehérje
- kb. 300 gr por ukor (ez változó)
- csipet só
- pár csepp citromlé
A tojásfehérjét a cukorral, csipet sóval, robotgéppel közepesen kemény habbá verjük. Cukorból a tojás fehérje méretétõl függõen változó, hogy mennyit vesz fel.
Habzsákkinyomó segítségével vagy kiskanállal egyforma halmokat teszünk a torta tetejére. Kicsit megkócoljuk és néhány percre forró sütõbe tesszük. Fontos, hogy forró legyen a sütõ (kb. 230 fok légkeverés, esetleg egy perc grillfokozat)
A kész tortát fogyasztás elõtt tegyük hûtõbe. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.
Puha szaftos tészta, mákos krémmel, édes habos csókkal a tetején :)
Korábbi segítsütijeink:
http://green-tearoom.blogspot.hu/2013/04/segitsuti-perecek.html
http://green-tearoom.blogspot.hu/2012/03/segitsuti-segits-te-is.html