Segítsüti 2018 tavasz - kapucsínós túrókrémtorta
sponsored links
Tavaly tavasszal elõször vehettem részt a 30 gasztroblogger közremûködésével megrendezett Segítsüti online jótékonysági árverésén. Megtisztelõ, hogy idén újra felkértek az akcióban való részvételre. Igazán nagy öröm számomra, hogy részese lehetek ennek a nagyszerû kezdeményezésnek, amely 2009 óta nyújt segítséget a rászoruló gyermekeknek.
A Segítsüti ezúttal a Szent Márton Gyermekmentõ Szolgálat Közhasznú Alapítványt támogatja a befolyó összeggel, amibõl gyermekmentõkocsikban használatos, különbözõ egészségügyi eszközöket vásárolhatnak.
A súlyos-életveszélyes állapotú gyermekek a Gyermekrohamkocsinak köszönhetõen bármilyen helyszínen percek alatt profi ellátásban részesülhetnek.
A gyermekmentõ szolgálatnak hála, évente több ezer súlyosan sérült gyermek kap intenzív osztály szintû orvosi segítséget a fõvárosban és vidéken egyaránt.
A szolgálat kiemelkedõ munkát végez, szakmai eredményei Európa szerte nagy elismerésnek örvendenek.
A Segítsüti ezúttal a Szent Márton Gyermekmentõ Szolgálat Közhasznú Alapítványt támogatja a befolyó összeggel, amibõl gyermekmentõkocsikban használatos, különbözõ egészségügyi eszközöket vásárolhatnak.
A súlyos-életveszélyes állapotú gyermekek a Gyermekrohamkocsinak köszönhetõen bármilyen helyszínen percek alatt profi ellátásban részesülhetnek.
A gyermekmentõ szolgálatnak hála, évente több ezer súlyosan sérült gyermek kap intenzív osztály szintû orvosi segítséget a fõvárosban és vidéken egyaránt.
A szolgálat kiemelkedõ munkát végez, szakmai eredményei Európa szerte nagy elismerésnek örvendenek.
?Egy-egy felépült kisgyermek mosolya, a szülõk köszönete az, ami élteti a Gyermekrohamkocsi csapatát.?
Az elkészített édességek 2018. április 16-án hétfõn, azaz a mai napon jelennek meg azokon a gasztroblogokon, amelyek részt vesznek az árverésben. A süteményekre másnap reggeltõl kezdõdõen, azaz 2018. április 17-én kedden a Segítsüti oldalán, a SÜTIÁRVERÉS menüpontra kattintva lehet licitálni a regisztrációt követõen. Amennyeiben korábban már regisztráltál, ezt nem kell újra megtenned. A 3 napig tartó árverés 2018. április 20-án 16:00 órakor fejezõdik be.
Aki a licitálási idõ lejártáig az adott süteményért a legmagasabb összeget ajánlja fel, az lesz a nyertes.
Elõzetes egyeztetés után a frissen sütött süteményt a gasztroblogger postai úton juttatja el, vagy a megbeszélt helyen átadja a nyertesnek.
Ha egyéb módon szeretnél segíteni, válassz valamilyen kedves emléket az ajándékboltból. :)
Amennyiben nincs lehetõséged licitálni, azzal is sokat segíthetsz, ha a hírünket viszed egy megosztással, hogy minél többen értesüljenek róla. ;)
A Segítsüti eseményeirõl itt is tájékozódhatsz.
Hozzávalók 16 cm-es tortaformához:
Piskótához:
4 tojásfehérje
2 tojássárgája
9 dkg finomliszt
1 dkg kapucsínópor
8 dkg porcukor
1 mk. sütõpor
Krémhez:
1 tojás
3 dkg finomliszt
2,5 dl tejszín
25 dkg túró
10 dkg mascarpone
2 cs. Bourbon vaníliás porcukor
1 dkg kapucsínópor
75 ml Tiramisu krémlikõr
13 dkg porcukor
13 dkg vaj
Mandula krokant-hoz:
2 dkg vágott mandula
1 ek. kristálycukor
? tk. vaj
elkészítés:
- A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, majd kisebb adagokban a kapucsínóporral vegyített porcukrot is hozzászitálva addig verjük, hogy fényes legyen. Egymás után, óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgákat, majd a sütõporos lisztet.
- A masszát kivajazott, liszttel hintett tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk, és elõmelegített sütõben megsütjük. A tésztát a formában kicsit hûlni hagyjuk, majd kivesszük belõle, tortarácsra tesszük és teljesen kihûtjük.
- A krémhez a tojást lábasba ütjük, kézi habverõvel felverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a liszttel. Felengedjük a tejszínnel, és kis lángon, kevergetve felfõzzük. Teljesen kihûtjük, miközben többször átkeverjük.
- A túrót villával alaposan áttörjük, majd elkeverjük a mascarponéval, a vaníliás porcukorral, a kapucsínóporral és a likõrrel.
- A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a likõrös túrókrémet, és simára dolgozzuk a pudinggal. A kész krémet, ha szükséges, hûtõbe tesszük.
- A krokant-hoz a durvára vágott mandulát a cukorral és a vajjal világosra karamellizáljuk, majd tepsi hátuljára vagy sütõpapírra öntjük és teljesen kihûtjük. Felaprítjuk és félretesszük.
- A piskótát 3 lapra vágjuk. A krémet 3 részre osztjuk úgy, hogy a 3. adag egy kicsit több legyen. Az egyik adag krémet elsimítjuk az alsó piskótalapon, ráhelyezzük a másik lapot, amire szintén krém kerül, majd befedjük a harmadik tésztalappal.
- A 3. adag krém nagyobb részével körbekenjük a torta teljes felületét. A megmaradt krémet nyomózsákba töltjük, tetszés szerint kidíszítjük a torta tetejét, majd megszórjuk a mandula krokant-tal. Tálalásig hûtõbe tesszük.
sütési mód: alul-felül sütés (alulról a 2. rácson)
sütési idõ: kb. 30 perc