Segítsüti 2018 tavasz - kapucsínós túrókrémtorta

2018-04-16

sponsored links







Tavaly tavasszal elõször vehettem részt a 30 gasztroblogger közremûködésével megrendezett Segítsüti online jótékonysági árverésén. Megtisztelõ, hogy idén újra felkértek az akcióban való részvételre. Igazán nagy öröm számomra, hogy részese lehetek ennek a nagyszerû kezdeményezésnek, amely 2009 óta nyújt segítséget a rászoruló gyermekeknek.

A Segítsüti ezúttal a Szent Márton Gyermekmentõ Szolgálat Közhasznú Alapítványt támogatja a befolyó összeggel, amibõl gyermekmentõkocsikban használatos, különbözõ egészségügyi eszközöket vásárolhatnak.

A súlyos-életveszélyes állapotú gyermekek a Gyermekrohamkocsinak köszönhetõen bármilyen helyszínen percek alatt profi ellátásban részesülhetnek.
A gyermekmentõ szolgálatnak hála, évente több ezer súlyosan sérült gyermek kap intenzív osztály szintû orvosi segítséget a fõvárosban és vidéken egyaránt.
A szolgálat kiemelkedõ munkát végez, szakmai eredményei Európa szerte nagy elismerésnek örvendenek.

?Egy-egy felépült kisgyermek mosolya, a szülõk köszönete az, ami élteti a Gyermekrohamkocsi csapatát.?


https://www.gyermekrohamkocsi.hu/index.html


Bízom benne, hogy a Segítsüti 2018-as tavaszi kampánya éppen olyan sikeres lesz, mint az eddigiek. :) Segíts te is, hogy a süti segíthessen! ;)

Az elkészített édességek 2018. április 16-án hétfõn, azaz a mai napon jelennek meg azokon a gasztroblogokon, amelyek részt vesznek az árverésben. A süteményekre másnap reggeltõl kezdõdõen, azaz 2018. április 17-én kedden a Segítsüti oldalán, a SÜTIÁRVERÉS menüpontra kattintva lehet licitálni a regisztrációt követõen. Amennyeiben korábban már regisztráltál, ezt nem kell újra megtenned. A 3 napig tartó árverés 2018. április 20-án 16:00 órakor fejezõdik be.

Aki a licitálási idõ lejártáig az adott süteményért a legmagasabb összeget ajánlja fel, az lesz a nyertes.
Elõzetes egyeztetés után a frissen sütött süteményt a gasztroblogger postai úton juttatja el, vagy a megbeszélt helyen átadja a nyertesnek.

Ha egyéb módon szeretnél segíteni, válassz valamilyen kedves emléket az ajándékboltból. :)
Amennyiben nincs lehetõséged licitálni, azzal is sokat segíthetsz, ha a hírünket viszed egy megosztással, hogy minél többen értesüljenek róla. ;)
 
A Segítsüti eseményeirõl itt is tájékozódhatsz.







Hozzávalók 16 cm-es tortaformához:

Piskótához:
4 tojásfehérje
2 tojássárgája
9 dkg finomliszt
1 dkg kapucsínópor
8 dkg porcukor
1 mk. sütõpor

Krémhez:
1 tojás
3 dkg finomliszt
2,5 dl tejszín
25 dkg túró
10 dkg mascarpone
2 cs. Bourbon vaníliás porcukor
1 dkg kapucsínópor
75 ml Tiramisu krémlikõr
13 dkg porcukor
13 dkg vaj

Mandula krokant-hoz:
2 dkg vágott mandula
1 ek. kristálycukor
? tk. vaj

elkészítés:

  1. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, majd kisebb adagokban a kapucsínóporral vegyített porcukrot is hozzászitálva addig verjük, hogy fényes legyen. Egymás után, óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgákat, majd a sütõporos lisztet.
  2. A masszát kivajazott, liszttel hintett tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk, és elõmelegített sütõben megsütjük. A tésztát a formában kicsit hûlni hagyjuk, majd kivesszük belõle, tortarácsra tesszük és teljesen kihûtjük.
  3. A krémhez a tojást lábasba ütjük, kézi habverõvel felverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a liszttel. Felengedjük a tejszínnel, és kis lángon, kevergetve felfõzzük. Teljesen kihûtjük, miközben többször átkeverjük.
  4. A túrót villával alaposan áttörjük, majd elkeverjük a mascarponéval, a vaníliás porcukorral, a kapucsínóporral és a likõrrel.
  5. A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a likõrös túrókrémet, és simára dolgozzuk a pudinggal. A kész krémet, ha szükséges, hûtõbe tesszük.
  6. A krokant-hoz a durvára vágott mandulát a cukorral és a vajjal világosra karamellizáljuk, majd tepsi hátuljára vagy sütõpapírra öntjük és teljesen kihûtjük. Felaprítjuk és félretesszük.
  7. A piskótát 3 lapra vágjuk. A krémet 3 részre osztjuk úgy, hogy a 3. adag egy kicsit több legyen. Az egyik adag krémet elsimítjuk az alsó piskótalapon, ráhelyezzük a másik lapot, amire szintén krém kerül, majd befedjük a harmadik tésztalappal.
  8. A 3. adag krém nagyobb részével körbekenjük a torta teljes felületét. A megmaradt krémet nyomózsákba töltjük, tetszés szerint kidíszítjük a torta tetejét, majd megszórjuk a mandula krokant-tal. Tálalásig hûtõbe tesszük.
sütési hõfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés (alulról a 2. rácson)
sütési idõ: kb. 30 perc















Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2018/04/segit...

sponsored links

Keres?s