Segítsüti 2018: Rózsaszín felhõk kuglóf
sponsored links
Ismét itt az év legizgalmasabb sütis eseménye: az elárverezett sütikkel ezúttal is egy nagyszerû kezdeményezést segítünk.
2016 Gyömbéres-citrusos csokitortácskák
2015 Csokoládés-kókuszos sütemény egzotikus mascapone habbal
2014 Kávés-fehércsokis diótorta
2013 Mandulás narancsos sütemény fehércsokis krémmel
2012 Chai illatú keksz és krém
2011 Mandulás tallér passiógyümölcsös krémmel
2010 Narancsos-marcipános tartlette
2009 Mandulás ropogós
A Szent Márton Gyermekmentõ Közhasznú Alapítvány azért jött létre, hogy egy különleges Gyermekrohamkocsi elindításával segítse az Országos Mentõszolgálat munkáját. Az életveszélyes állapotú csecsemõk és kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és mûszeres felkészültséget igényel. Átlagosan évente 2100 - elsõsorban súlyos, életveszélyes állapotú - gyermekhez riasztják õket. A Gyermekrohamkocsi bármilyen helyszínen percek alatt képes egy mobil intenzív osztályt "felépíteni", ennek köszönhetõen szakmai eredményeik európai szinten is kiemelkedõek.
Ezt a kiemelkedõen fontos munkát szeretnénk segíteni a 2018-as tavaszi Segítsütivel. A Segítsüti Közhasznú Alapítvány 30 gasztroblogger segítségével - immáron 18. alkalommal - ismét arra vállalkozik, hogy egy-egy tepsi süteményt online árverésre felajánlva gyûjtsön a fenti cél érdekében.
A befolyó pénzbõl olyan - általában egyszer használatos - eszközöket szeretnénk beszerezni, amiket a Gyermekrohamkocsiban használnak a lélegeztetésre szoruló kisgyermekek kórházak közötti szállítása során.
Kérünk, ha ezzel a céllal azonosulni tudsz, támogasd munkánkat liciteddel, illetve azzal, hogy a rendelkezésedre álló eszközökkel hírét viszed az árverésnek.
Az árverés 2018. április 17-én, kedden kezdõdik, és április 20-án, pénteken 16.00 órakor ér véget.
Licitálni a Segítsüti oldalán lehet.
Rózsaszín felhõk kuglóf
Idén szerettem volna valami nagyon különlegeset, rendhagyót készíteni. Valójában a süti, ízre nem annyira rendhagyó, hiszen egy könnyû túrós-citromos tésztája van. Viszont varázsoltam egy kicsit az ételfestékkel és mindent rózsaszínûre festettem?
Szeretnék mindenkit egy igazán habos világba repíteni, ha csak percek erejéig is és megmutatni, hogy milyen lehet egy nyári naplementébe harapni. :)
Hozzávalók egy közepes kuglóf formához: 25 dkg túró, 15 dkg porcukor, 3 tojás, 10 dkg vaj, 1 dl citromos olaj, 1 csomag citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 10 dkg darált mandula, 1 csomag sütõpor, 3-4 csepp piros ételfesték.
Az öntet: 10 dkg fehér csoki, 10 dkg rózsaszín pillecukor, 1 dl tejszín.
Elkészítése:
A túrót elõször botmixerrel átpasszíroztam, hogy sima legyen. Hozzáadtam a cukrot, kikevertem.
A tojásokat egyesével adtam hozzá és mindig jól átkevertem. Végül hozzáöntöttem a felolvasztott vajat, illetve olajat.
A sütõport, lisztet, darált mandulát, vaníliás cukrot és citromhéjat vegytettem és a túrós masszához dolgoztam.
A kissé ragacsos tésztát 2 részre osztottam, egyikbe piros festéket csepegtettem és elkevertem.
A tésztából kanálnyi mennyiségeket tettem a kivajazott formába, a különbözõ színeket felváltva egymás hegyére-hátára pakolva.
A tésztát kb. 40 percig sütöttem a 180 fokra elõmelegített sütõben.
Mire kihûlt a kész tészta, addigra elkészült a pillecukros öntet is. Ehhez a hozzávalókat folyamatosan kevergetve, vízgõz felett olvasztottam fel. Majd a sütire csorgattam. Került rá még egy kis dekor ez-az, hogy még csajosabb legyen a végeredmény.
Korábbi segítsütijeim:
2016 Gyömbéres-citrusos csokitortácskák
2015 Csokoládés-kókuszos sütemény egzotikus mascapone habbal
2014 Kávés-fehércsokis diótorta
2013 Mandulás narancsos sütemény fehércsokis krémmel
2012 Chai illatú keksz és krém
2011 Mandulás tallér passiógyümölcsös krémmel
2010 Narancsos-marcipános tartlette
2009 Mandulás ropogós