Segítsüti 2017. tavasz ? Fekete erdei Sajttorta
sponsored links
A Segítsüti története 2009-ben indult, amely gasztrobloggerek jótékonysági akciójaként kezdõdött, hogy rászoruló gyermekeken segíthessenek. Az évek alatt egyre nagyobb népszerûségnek örvendõ esemény már háromszor is megrendezésre kerül egy évben és mindig más-más rászoruló vagy beteg gyerekeken segítõ alapítványt támogat. A Segítsüti honlapján minden infót megtaláltok az eddigi összes eseményrõl is.
Az idei elsõ, tavaszi Segítsüti akciónak én is részese vagyok, ez alkalommal a Bátor Tábor Alapítványnak gyûjtünk 29 blogger társammal együtt. A Bátor Tábor súlyosan beteg gyerekek és családtagjaik számára szervez élményterápiás programokat nyári táborok, évközi klubok és családi hétvégék formájában.
Ez egy nagyon szép és nemes tevékenység, hiszen rengeteget tud segíteni a gyógyulásban az, ha minél több pozitív élményt tudnak átélni a gyerekek, így külön öröm számomra, hogy én is hozzájárulhatok a támogatásukhoz.
Az esemény úgy zajlik, hogy március 20-án vagyis a mai napon felkerül az általam felajánlott édesség a Segítsüti honlapjára, ahol rövid regisztráció után lehet licitálni az én vagy a többiek süteményeire. Aki a legtöbbet licitál nálam, egy elõre egyeztetett idõpontban frissen elkészítem a tortát és személyesen adom át a nyertesnek.
Licitálni ezen a linken lehet: http://segitsuti.hu/sutiarveres/licitek
Fontos, hogy a Segítsüti 2017 tavasz jótékonysági sütiárverés idõtartama: 2017.03.20 09:00:00 – 2017.03.23 16:00:00, így ha segíteni szeretnél, ne halogasd késõbbre, nehogy elfelejtsd és lemaradj róla!
Budapesten vagy Zalaegerszegen tudom átadni a tortát (sajnos nem postázható), így ezt kérlek vegyétek figyelembe, utóbbi esetében pár héttel elõbbi idõpont egyeztetés szükséges.
Minden apró felajánlás számít, elvégre sok kicsi sokra megy, a cél pedig nemes, így remélem, minél több licitáló segít az alapítványnak.
Mivel a Bátor Tábor nagyon különleges dolgot visz véghez a tevékenységével, amivel segítik a súlyosan beteg gyerekek önbizalmát és gyógyulásba vetett hitüket erõsíteni, így én is egy különleges tortámat választottam felajánlásra, mégpedig azt a tortámat, amivel megnyertem a 2012-es Haas és NoSalty közös receptversenyét.
Ezt a tortát nem más, mint Hunyaddobrai Csaba, mesterszakács választotta a legjobbnak a nem kevés résztvevõk közül, így különösen büszke vagyok rá. A receptet és maga a torta történetét ezen a linken olvashatjátok.
Amit tudni kell a tortáról, hogy mandulát, krémsajtot, mascarpone-t, magas kakaótartalmú csokoládét tartalmaz, amiknek köszönhetõen egy valódi tömör gyönyör, nagyon finom, nem túl édes (csak pont annyira, amennyire kell!), viszont annál laktatóbb finomság.
22 cm átmérõjû, így 12 szeletre is vágható, hûtõben tárolandó. Jól illik hozzá a tejszínhab.
Elõre is nagyon köszönünk minden licitet, segítsük a Bátor Tábort!
Mentés
Mentés
Mentés
Mentés