Segítsüti 2017
sponsored links
Ismét itt az év legizgalmasabb sütis eseménye: az elárverezett sütikkel ezúttal is egy nagyszerû kezdeményezést segítünk.
A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyerekek és családtagjaik számára szervez élményterápiás programokat nyári táborok, évközi klubok és családi hétvégék formájában. A daganatos, cukorbeteg, krónikus izületi gyulladással vagy Crohn betegséggel élõ gyermekek számára szervezett, ingyenes terápiás programok célja a gyerekek önmagukba és egymásba vetett hitének erõsítése, társadalmi beilleszkedésük elõsegítése. Az élményterápia célja: a gyerekek számára minden tevékenységgel sikerélményt nyújtani, pozitív befolyást gyakorolva ezzel az önértékelésükre.
Licitálni itt tudsz a sütimre, vagy akár egy másikra, ha megtetszik: http://segitsuti.hu/sutiarveres/licitekhttp://segitsuti.hu/sutiarveres/licitek
Idén egy nagyon vidám, színes sütivel készültem. Remélem árad belõle az életigenlés és jókedv, amit sugallni szerettem volna. Használtam némi ételszínezéket, mert idén valahogy több árnyalatra vágytam, mint a szokásos süti színek. Azért az ízeket sem spóroltam ki: a citromhéj, málna és mandula némi vaníliával elég jó és illatos összhangot alkot.
Mandulás konfetti keksz málnás-citromos krémmel
A kekszhez:
15 dkg mandulaliszt, 15 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 30 g színes tortadara.
Elkészítése: Hideg kézzel összegyúrtam a liszteket, porcukrot és felkockázott vajat. Amikor összeállt, hozzáadtam, belegyúrtam a tojások sárgáját. Végül belenyomkodtam, gyúrtam-hajtogattam a tortadarát is.
Hosszúkás hengerré formázom. Fóliába csomagolva legalább 1 órán keresztül pihentettem a hûtõben. Nem árt neki az sem, ha egy éjszakát várakozik.
Amikor kiveszem a hûtõbõl, általában jégtömb keménységû, viszont pont ezért jól vágható. Bizony nem kinyújtom és szaggatom a sütit, hanem szép vékony (olyan fél centis) karikákat vágok belõle.
170 fokra elõmelegített sütõben 10-15 perc alatt megsül. Nem kell túl pirosra sütni, szép halvány színûen is jó már.
A krémhez:
250 g mascarpone, 100 g fehér csokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 csepp ételfesték.
Elkészítése: A mascarpone sajtba belekevertem a vaníliás cukrot, 1 kanál reszelt citromhéjat, majd az óvatosan megolvasztott fehér csokit. Végül többfelé szedtem és tetszés szerint színeztem a krémeket.
Összeállítás:
A teljesen kihûtött kekszeket vékonyan megkentem málnalekvárral, majd a színes krémmel. Végül picit rányomva tettem rá egy ugyanolyan kekszréteget.
Korábbi segítsütijeim:
2016 Gyömbéres-citrusos csokitortácskák
2015 Csokoládés-kókuszos sütemény egzotikus mascapone habbal
2014 Kávés-fehércsokis diótorta
2013 Mandulás narancsos sütemény fehércsokis krémmel
2012 Chai illatú keksz és krém
2011 Mandulás tallér passiógyümölcsös krémmel
2010 Narancsos-marcipános tartlette
2009 Mandulás ropogós