Segal Viktor: Ízek és Formák

2011-10-06

sponsored links


Ízek és Formák címmel megjelent és már kapható a könyvesboltokban Segal Viktor második könyve. Nem szakácskönyv, mert ez több annál. Kíváncsian vártam már, hogy a kezembe tarthassam, belelapozzak és sorra kipróbáljam a jobbnál jobb recepteket és nézegessem a gyönyörû ételfotókat. A könyv ezúttal is elsõre magával ragadott, akárcsak a séf elsõ könyve, mely 75 vadonatúj recepttel örvendezteti meg olvasóit.
A könyv külön érdekessége, hogy különbözõ kulináris alkalmak köré csoportosítja a recepteket, úgy mint forró nyári nap, kerti parti, ünnepek, színház után, kettesben, csajbuli, fiúbuli.... , ezáltal a közösségi étkezés jelentõségére hívja fel a figyelmet. Az alapanyagok mennyisége praktikusan ennek megfelelõen van megadva, a kettesben fejezetnél 2 fõre, a kerti parti fejezetnél 8 fõre.
Az egyes fogások önmagukban is újszerûek és különlegesek, de egymással kombinálva is nagyon érdekesek. Ezúttal sem hiányoznak Viktor kedvenc hozzávalói: a padlizsán, a libamáj a csokoládé, de olyan szokatlan alapanyagok is megjelennek a könyvben, mint a kumquat, a bok choy vagy a ras el hanout fûszerkeverék.

A különleges koncepciót egy egyedi étkészlet-rendszer segítségével mutatja be a kötet, mely a Boook Kiadó és az Ivanka közös fejlesztésében létrejött KULT PRODUCTS termékcsalád. Ezeket a tálalóeszközöket egy különleges ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2011/1...

sponsored links

Keres?s