Seafood chowder - avagy tengergyümölcsei leves

2013-01-19

sponsored links

Ez a tejszínes halleves angolszász területekrõl származik és rengetegféle változata létezik. Olyan étel, amit mindenki másképp készít, általában a jól bevált családi recept alapján. Mivel nekem ilyen nincs, ezért úgy döntöttem, hogy kikísérletezem a saját változatomat a neten fellelhetõ több száz chowder recept alapján. Az eredmény egy egzotikus halas tejszínes leves lett, ami nagyjából hasonlított arra a seafood chowder-re, amit Ausztráliában ettem.
Nem tartozik az olcsóbb levesek közé, mert tenger gyümölcsei és lazac felhasználásával készül, de mindenbõl csak egy pici kell bele, ezért megéri kipróbálni.

Hozzávalók

Fél kiló lazac hallé húsoscsont
egy marék garnéla
egy marék tintahal
egy marék kagyló
egy marék surimi
egy nagy fej vöröshagyma ...


Folytats a blogon ... panelgastro.blogspot.com/2013/01/seaf...

sponsored links

Keres?s